Välj en sida

Agitator Blended Whisky

Smaknotiser

Pris: 299
Ålder:
NAS
Alkoholhalt: 40%
Utseende : Gulbrun ljus 
Doft: Mild fruktig doft med klara inslag av fattoner, sedan finns det smörkola, fruktdoft av gröna frukter (päron) och ton av vanilj
Smak: Mjuk och fin smak, med klara inslag fatinslag, smörkola och vanilj
Munkänsla: Len och fin inte alls vass på något vis
Eftersmak: Medellång utan några speciella ovationer
Omdöme: klart godkänt, för 300 kr så är det en bra whisky som fungerar i det flesta sammanhang klart prisvärd och har smaker och dofter som är mycket bra 
Poäng  3 /5
Övrigt:
OM PRODUCENTEN
Agitator Whiskymakare har sitt säte i Arboga där man har lokaler i SAABs område. Man har satsat på ett högteknologiskt destilleri och destillerar all maltwhisky via vakuumdestillering. Produktionen sköts av Oskar Bruno och Christian Wikström.
LAGRING
Denna whisky är en blandning av maltwhisky och grainwhisky. Maltwhiskyn har lagrats på nya amerikanska ekfat, på kastanjefat samt på fat som tidigare innehållit sherry och bourbon. Grainwhiskyn har lagrats på bourbonfat och nya amerikanska ekfat.
TILLVERKNING
Denna whisky är destillerad under vakuum. Detta innebär att man sänkt trycket i pannorna till 0,3 bar vilket gör att även kokpunkten sänks. Genom detta går det åt mindre energi och råvarorna utsätts också för mindre värme