Välj en sida

 

Silent Swede Ex sherry cask

Smaknotiser

Pris: Sample
Ålder:
7
Alkoholhalt: 55,7%
Utseende : ljus mahogny
Doft: ahh sötma och en dförvånande lenhet med tanke på %satsen. lite spritig med toner av farinsocker, rackarns fin doft som efter ett tag kommer fram med vaniljtoner.    EV mjuka och fina dofter av vanilj och sherrytoner uppblandat med lite mango inslag, lite torv o h en aningen röktoner                                          Smak: hoppsan, det var en len whisky på 55.7% inte alls så rivig som.dom.jag provat tidigare. vanilj och sherry är det första som slår mina smaklökar lite citron och apelsin som bär upp en juste fruktighet, finns lite torv smak inte alls oangenäm.  EV litr vadsare och en behaglig rökton infinner sig  lite ruffigare överlag men frukttonetna dämpas Munkänsla: lång och elegant utan att tappa bort sig. EV lite ton sv läder kommer fram i
Eftersmak: En liten härlig pepprighet som.kommer fram. tillsammans med nyanser av rökighet                   EV lite ton av läder kommer fram Omdöme: mkt bra, en whisky att jobba lite med för att få fram smaker och dofter men suveränt elegant och anpassad till innehållets olika delar Inte ngn nybörjar whisky om jag säger så. 
Poäng 5/5
Övrigt: Silent Swede ex-Sherry lades på fat i september 2011 och buteljerades i april 2019, vilket gör den till ynka 7 YO. Med tanke på att det var en barrique på 225 liter ”borde” den inte vara redo redan. Fatet gav 412 flaskor och landade på en alkoholstyrka av 55,7%