Välj en sida

Foxes Red Ale

SMAKNOTISER

Alkoholhalt 4,5%
Pris
ämd do
Typ av Öl 
Ale
Färg: mörkbrun åt teakhållet
Doft: En fin fruktig doft med toner av bröd, limpa, aprikos, kola och apelsin. Inte på något vis påträngande eller krävande utan bra och väl avstämd doft
Smak ; En smak av frukt är det första som blir intrycket men där finns också brödiga toner med en fin ton av kola och faktiskt lite mandelmassa och apelsin
Omdöme  Det har var en juste irländsk Ale som har mycket i både smak och doft att ge. Trevlig bekantskap och klart godkänd
Producent
Pearse Lyon Brewery
Pearse Lyons Brewery ligger i staden Dundalk i nordöstra Irland, intill Cooleybergen. Det är också källorna i dessa berg som försörjer bryggeriet med vatten. Företaget grundades 2015 av Pearse Lyons och drivs idag av hans son Mark Lyons. Bryggmästare är Joe Walls. Foxes Rock är den del av bergskedjan Cooley
Övrigt
Ale tillverkas genom varmjäsning, till skillnad från kalljäsning eller den ovanligare spontanjäsningen. Stilen Irländsk ale, kan också kallas för red ale och irish red ale. Irländsk ale är ofta rödbrun i färgen. Karaktären är maltig och har ofta inslag av aromer som knäck och sirap. Beskan är måttlig och humlearomerna inte så framträdande. Det är inte ovanligt att man tillsätter rostat korn för att ge en torrare smak. Jäsningen av denna öl varade cirka tre veckor. Den malt som använts kommer från lokala odlingar på Irland.