Välj en sida

 

Silent Swede ex champagne Cask

Smaknotiser

Pris: sample
Ålder:
6
Alkoholhalt: 59,8%
Utseende : teakfärgad 
Doft: liten rökighet, torv, lite hav, honung, lite metall

EV- tydligare fruktighet med bättre utvecklade rektorer, lite plommon kommer fram, 
Smak: alkoholstark i smaken, liten metallsmak, men toner av såväl honung som apelsin, lite kola och kanske inte plommon                       EV –  mer av allt , röktonerna kommer fram mer och tillsammans med lite mer fruktighet så öppnar whiskyn upp sig.
Munkänsla: Eldig som tusan, alkoholstark
Eftersmak: lång Eldig och avtagande
Omdöme: Stark men god, dock tror jag en rejäl dos vatten kommer öppna upp , vilket det också gjorde. En mycket bra whisky, kanske inte för den ovane/nybörjaren och denna %höga wirren behövde verkligen en rejäl dos vatten för att komma till sin rätt                                                Poäng  5 /5
Övrigt: Silent Swede Champagne cask är som synes lagrad på ett före detta champagnefat, en barrique på 225 liter. Här var receptet Gryhyttans mellanrökiga, där malten rökts till en fenolhalt på 16 ppm