Välj en sida

Taddy Porter

 

Taddy Porter

SMAKNOTISER

Alkoholhalt: 5%
Pris: 
23,90
Typ av Öl:
Porter
Färg: Mörkt brun på gränsen till Svart
Doft: Klart maltig doft med sedvanligt inslag av pomerans, kavring, kaffe och lite frukighet
Smak : Klar smak av brödigheten med inslag av kaffet tillsammans med en liten örtighet. 
Omdöme  En lättdrucken Porter som inte var så tung som en del andra porter
Producent
Samuel Smith Old Brewery
Övrigt :
Samuel Smith Brewery grundades 1758 i Yorkshire, England. Bryggeriet lagrar sina öl på fat och har eget tunnbinderi. Lokalt distribuerar man sin öl med hjälp av häst och vagn och man driver även en egen pub. Samuel Smith brygger sin fruktöl på hantverksmässigt vis i det gamla bryggeriet Melbourn Bros’ All Saints Brewery, i Stamford. Bryggeriet etablerades 1825, och utrustades med en ångmaskin för att driva maltkvarnen och paddlarna i mältningstunnan. Ångmaskinen är restaurerad och används än idag i bryggeriet.