Fullers ESB 

SMAKNOTISER

Alkoholhalt 5,9
Pris
21,90
Procent 5,9
Typ av Öl Ale, extra Bitter 
Färg: rödbrun färg, mellan mörk.
Doft. En ganska knäckig doft med inslag av torkad frukt, aprikoser, mörkt bröd
Smak Fruktig smak med klara toner av knäck, mörkt bröd och torkade frukter 
Omdöme  Inte alls oäven öl, inte ngn större favorit men klart drickbar. 
Producent 
Fuller Smith & Turner driver Griffin Brewery vid Chiswick Lane South i västra London. Det har bedrivits ölbrygggning i lokalerna sedan 1600-talet, men det nuvarande företaget grundades 1849. Bryggmästare sedan 2017 är Georgina Young. Georgina anställdes som bryggare på Fullers år 1999 av bryggmästare John Keeling, som hon efterträder.
Övrigt Extra Special Bitter är en brittisk ölstil. Beteckningen skapades 1971 då Fullers döpte om sin Winter Bitter till just detta. I dag räknar ölvärlden med tre olika stilar av bitter ale där extra special bitter är den mest alkoholstarka. Men inte nödvändigtvis den mest beska. De andra två stilarna är bitter, som har max 4 % alkohol och best bitter, som ligger runt 4,5 %.