Välj en sida
Fox Rock Red Ale

Irländsk Ale

Pris  32.90 (500 ml)
Alkoholhalt 4.5
Färg: Brun gul färg mot ebenhotz hållet
Doft: Fruktig doft med mandelmassa, frukt,och apelsin
Smak En fruktig smak med inslag av apelsin, smörkola, och lite mandelmassa
Omdöme Helt okej öl, fruktigare än vad jag trodde och mer smakrik. Gillar tonerna av apelsin i kombo med mandelmassan
Övrigt
Råvaror
Kornmalt samt humle av sorten challenger
Producent Pearse Lyons Brewery
earse Lyons Brewery ligger i staden Dundalk i nordöstra Irland, intill Cooleybergen. Det är också källorna i dessa berg som försörjer bryggeriet med vatten. Företaget grundades 2015 av Pearse Lyons och drivs idag av hans son Mark Lyons. Bryggmästare är Joe Walls. Foxes Rock är den del av bergskedjan Cooley.
Tillverkning
Ale tillverkas genom varmjäsning, till skillnad från kalljäsning eller den ovanligare spontanjäsningen. Stilen Irländsk ale, kan också kallas för red ale och irish red ale. Irländsk ale är ofta rödbrun i färgen. Karaktären är maltig och har ofta inslag av aromer som knäck och sirap. Beskan är måttlig och humlearomerna inte så framträdande. Det är inte ovanligt att man tillsätter rostat korn för att ge en torrare smak. Jäsningen av denna öl varade cirka tre veckor. Den malt som använts kommer från lokala odlingar på Irland.