Välj en sida

Pris 64.90
Alkoholhalt 11%
Sort: Porter Stout, Imperial porter och stout
Färg Brunsvart, mörk.
Doft Det första som slår mig en kraftigt rostad doft, nästan lite bränd doft med inslag av kavring, choklad och kaffe. Många dofter är det som slår emot mig.
Smak: Här möts jag av en maltig, rostad smak med tydliga inslag av både choklad och kavring och kakao.
Väl avvägda men ändock kraftiga smaker.
Övrigt: Det här är en porter. Imperial stout som ska ges tid att dricka och ska tid att dricka och njuta av. Den är inte komplex utan ganska direkt i sina smaker men med tanken på just smakerna och intensiteten i dessa så behövs det tid för att njuta. Raken motsatsen till en gräsklippar öl alltså.

Det prisbelönta bryggeriet Innis & Gunn avslöjar att den femte utgåvan i den limiterade ekfatslagrade serien Vanishing Point snart kommer ut på Systembolagets hyllor – Vanishing Point 05. Precis som tidigare år är denna Imperial Stout på hela 11% men har denna gång mognat i 365 dagar i speciellt utvalda 15-åriga Speyside Single Malt Whiskyfat.

Vanishing Point-serien är en av bryggeriets årliga höjdpunkter. Vid skapandet av detta öl sammanstrålar kompetensen och passionen hos Innis & Gunns begåvade bryggteam med den enade ambitionen att skapa ett exceptionellt öl som definierar Innis & Gunn.

Varje år ser Innis & Gunn till att bygga vidare på deras tidigare släppta Vanishing Point-öl, de vill alltid förädla och ytterligare utveckla vad ölen kan leverera genom kombinationen av fatlagring och bryggingredienser. Just Vanishing Point 05 har sakta mognat under 365 dagar i en sällsynt samling av nytömda fat med 15-årig Speyside Single Malt Whisky.

Dougal Gunn Sharp, Innis & Gunns bryggmästare”Innis & Gunn skapade Vanishing Point-serien utifrån en enad filosofi; serien representerar ett åtagande gentemot våra fans och vårt bryggteam kommer ständigt att sträva efter att skapa det allra bästa ölet vi kan. År efter år, med nyvunnen kunskap från föregående version, förfinar vi vårt förhållningssätt till hur vi brygger och lagrar. På det viset vidareutvecklar vi receptet för denna speciella öl.

Vanishing Point 05 är vår femte årliga utgåva och återigen känner vi att vi har levt upp till andan och filosofin i den här serien. Det här är första gången vi har använt 15-åriga Speyside Single Malt Whiskyfat, som har förmedlat underbara aromer och smaker som du inte har upplevt i den här serien hittills. För mig är detta ett riktigt steg upp och signalerar en ny riktning för den här serien i vår strävan att utveckla ölet år efter år.”

20 000 flaskor Vanishing Point 05 kommer att finnas tillgängliga på utvalda Systembolag från och med fredagen den 10 december. Den kommer i 500 ml flaska i en fin presentförpackning.

Produktfakta Innis & Gunn Vanishing Point 05
MALT: Innis & Gunn Ale Malt, kornmalt, Amber Malt och Chocolate Malt.
HUMLE: Super Styrian.
ALKOHOLHALT: 11%
FORMAT: 500 ml glasflaska som säljs i presentförpackning.