Välj en sida

Pris: 34.90
Alkoholhalt : 7,6%
Doft: Maltig doft med julaktiga toner av russin, mörk choklad, kavring, och även lite sirap.
Trevlig doft som faktiskt doftar ganska intensivt och angemämt
Smak:  Även här framträder malten men inslag av nötter och kanske även lite apelsin och mörkchoklad. Jag upplever ölen som lite tunn i sin framtoning med tanke på den smakpaletten som finns. Trodde att den skulle vara ”tjockare” i sin framtoning.
Omdöme:  Den första julölen jag provar i år (21) och från mitt favorit bryggeri – Bergslagen.
Ölen är god och har många fina smaker som gifter sig gott med doften – där finns en harmoni, dock så hade jag förväntat mig att ölen skulle vara lite tjockare med tanke på ovanstående. Jag upplevde att den nästan, men bara nästan, var lite blaskig, men det är inte säkert att min förväntan stämde vilket också färgar av sig i omdömet.
Klart köp och drickbar – ingen som helst tvekan om detta.
Råvaror:  Kornmalt