Välj en sida

Pris   299
Alkoholhalt
40%

Utseende (20)  15 Ljus gulbrun färg nästan mot mahognyfärg, mkt tilltalande .

Doft: (20) 20 Hej och hå. här doftar det sherry, precis vad jag önskade men inte trodde att denn whisky skulle leverera med tanke på priset. En tydlig doft av sherryfat med fina inslag av fruktighet, mörk choklad och förnimmer även en ton av russin. Mycket dofter är det! 🙂

Smak: (20) 20 – ojsan hejsan… det här var en sherrybalja värt namnet, fruktig smak med tydliga toner av sherry,mörk choklad, toner av russin mer därtill.

Eftersmak/Munkänsla: (20) 15
En fin munkänsla som ger tydliga smaknoter och faktiskt överraskar mig, eftersmaken hänger kvar och är tydlig och i sin enkelhet smått elegant.

Balans/komplexitet: (20) 15 En väl avvägd whisky som inte är direkt komplex, ganska enkel men som ändock har en bra balans mellan alla smaker

Poäng av 100: 85

Sammanfattning ”Sing Halleluja” här kommer sherry återbetalningen. Jag blev överraskad över att en Whisky i denna prisklass kunde leverera som den gör. Förmodligen hade jag i en blindprovning satt priset betydligt högre, jag är väldigt förtjust i denna och har förmodligen hittat en ny ”konvalj whisky” att ha i stugan. Mycket smak och upplevelse för pengarna måste jag säga, jag blev lite förförd över smakerna och det i kombination av priset gör att jag föll handlöst för denna Whisky.