Välj en sida


Pris på systemet
– finns inte på systemet

Doft: 22 till att börja med en instängd doft som behöver tid för att öppna sig, när tiden har gått så hittar jag en fin fruktighet med inslag av äpplen, päron och humle. Med ett par droppar vatten så öppnar sig denna whisky upp sig och dofterna blir mer kraftfulla och tydliga.

Smak:25 Högsta poäng, klassiska Glenfiddich toner i smaken, men till en början också instängt och lite svåråtkomlig, men ett par droppar vatten gör underverk. Droppar ett par vatten droppar och låter den snurra i glaset en stund och då öppnar sig en mängd smaker som citrus, vanlij och ett ton av humle.. jag tycker om detta.. verkligen

Eftersmak(23) Jodå.. nosar på fullpott men saknar lite extra för att komma upp i detta. Humle smaken kommer i eftersmaken och det är en fin whisky att sitta och njuta av.. smakerna hänger med i gommen och är njutbara på många sätt. Toner av IPA finns där ..

Balans/komplexitet: (23) Glenfiddich gör mig inte besviken. Den som söker skall finna.. och där finns balans och en komplexitet mellan smakerna som attraherar mig..

Total poäng 93

Sammanfattning Well done Glenfiddich.. !! En spännande whisky som faktiskt gör sig bra med ett par droppar vatten för att kunna växa fram i sin prydno. Jag gillar den starkt men jag trodde att det skulle vara mer IPA toner i denna, men det var det inte. men jag är inte besviken som sagt.

Glenfiddich IPA Experiment är den första utgåvan i en ny serie med innovativa fatlagringar. Bakom experiment står Malt Master Brian Kinsman och bryggaren Seb Jones vid Speyside Craft Brewery. När de båda före detta kemisterna träffades började de båda omedelbart diskutera hur de kunde samarbeta för att utveckla smaker. Resultatet blev en Glenfiddich lagrad på IPA-fat.
Indian Pale Ale är en öltyp som sägs ha uppfunnits av en engelsk bryggare på 1700-talet. För att det traditionella ölet skulle klara den sex månader långa transporten till Indien så tillsattes mer humle och alkoholstyrkan höjdes några snäpp. Ölet kom att kallas India Pale Ale och blev snart en succé bland de brittiska trupperna som var vana att dricka porter och andra kraftfulla öltyper.