48% 

Pris på systemet ca 500 – går inte att få tag i längre
Doft:  före vattning  det som fört slår emot mig är en doft av finkel och fulsprit, efter en kort stund övergår doften till sälta,hav,tång och en liten fruktighet kan skönjas.

efter vattning nu känns både rökigheten,sältan och ftukigheten bättre och kommer mer till sin rätt. Dofterna blir mjukare och trevligare
smakföre vattning: spritig,vass med inslag av torv och hav,sälta. Känns instängd

Efter vattning: öppnar även här upp sig och blir angenämare med smak av säta,torv och en viss fruktighet finns men känns lite outvecklad
Utseende: blekgul halmfärgad
Munkänsla– en känsla av outvecklad whisky med smaker som ligger i bakgrunden och väntar… Lagavullins smaker finns där men inte så eleganta som den 16åriga.
Övrigt I år fyller Lagavulin 200 år. Destilleriet öppnade år 1816 och idag är Lagavulin en av världens mest uppskattade och hyllade single malt whiskys. Whiskyn är känd för sin doft av torv och rök, med en texturerad smak och komplexa noter med lång och söt finish. Firandet av jubiléet börjar med lanseringen av en speciell flaska i begränsad upplaga, en buteljering av en 8-årig Lagavulin, framtagen för att hedra Storbritanniens mest kända viktorianska whiskyjournalister, Alfred Barnard.

Alfred Barnard – den första whiskyjournalisten
Sent på 1880-talet kom Alfred Barnard, en av de absolut första whiskyjournalistena till Lagavulin och smakade på en 8-årig whisky. Han beskrev den som exceptionellt god och deklarerade att Lagavulin var ett av de få destillerier på den tiden som kunde producera en single malt med kvalité. Inte bara var drycken i en egen klass, destilleriets plats beskrevs också som häpnadsväckande vacker. För att citera Alfred Barnard; ”nej, finare eller mer romantisk plats kunde inte ha valts för ett destilleri.”

Nu i år släpper Lagavulin en flaska som hyllning till Barnard med inspiration från destilleriets egna historia. Flaskan andas tidlös kvalité och hyllar den fortsatta produktionen än idag. Whiskyn kommer endast ges ut under 2016 i en begränsad upplaga.

– Detta är ett speciellt år för en mycket älskad Single Malt Scotch Whisky, högaktad runt om i världen som den ultimata whiskyn från Islay. Det finns en mängd planer för hela året för att föra människor till Islay och föra Islay till så många människor från hela världen som möjligt. Vi är glada att börja firandet för denna historiska händelse med lanseringen av den första 8-åriga Lagavulin på många år, säger Dr Nick Morgan, Chef på Diageo Whisky Outreach.
Poäng 20/20/20/20 = 80