Pris gåva
Alkoholhalt 53.4 %
Smak-  Före vattning : Eldig ( naturligtvis ! ) klassisk fin Laproaig med en fin smak av rökighet och sälta i en fin kombination
Efter vattning : Eldigheten tonar ner sig och rökighet i kombinationen med sältan ökar på och blir en mer finstämd kombo.

DoftFöre vatttning :Lätt rökig med inslag av tång, hav, snäckskal och en viss förnimmelse av fruktighet
Efter vattning: Inslaget av rökighet ökar allt eftersom whiskyn öppnar upp, sältan, hav och tång ökar också och jag känner en spännande ton av en viss liten fruktighet. Kan det vara att den har lagrats i Burbon barrels ?

Färg  guldfärgad

munkänsla Detta är inte någon vanlig ”Laffe” som jag har i glasett, det märks att åldern har gjort sitt på denna wirre. En mer sofistikerad smak, mer elegant och lite eftertänksam. visst med sina 53.4 % så ska den vatnas försiktigt och allt eftersom så kommer smakerna fram mer och mer.

Poäng: 25/20/20/25 = 95  En av de bästa Laproaigher som jag hittills har druckit.