Pris- sample
Alkoholhalt 48%
Smak Klassisk ”Laffe” i mina noter, En härligt fyllig rökighet som övergår i  toner med tydliga inslag av ek, nötter och sötma. Med lite vatten framträder härliga smaker av choklad och kola där jag hittar både ljung och rökt torv

Doft Vid full alkoholstyrka: Mjuk, med tydliga inslag av kola och toner av kryddor och frukt. En droppe vatten: Toner av sjögräs och salt framträder, samt inslag av vanilj och honungssötman med spår ljung
Färg  Ljus guld 

Munkänsla; Utan vattning vid full styrka så bränner det till lite i gommen och smakerna hittar inte riktigt fram, med ett par droppar vatten så blir det en förnämligt fin och härlig ”Laffe” med många smak och dofter, klassiskt javisst men mycket mer finstämt och exklusivare än 10 åringen
Övrigt 

Denna 18-åring tillverkas enbart i en begränsad mängd varje år, och få är de lyckliga som kommer att avnjuta den. Mjukt kryddig rökighet och något söt doft av Islay möter näsan när korken öppnas. 18 år på ekfat ger whiskyn en tydlig smak av ek och lagringsplatsen vid havet tillför en svag ton av sälta.

Laphroaig 18 Y.O vann guld på Stockholm Beer & Whisky Festival 2014 i kategori Peaty Malt (öppen klass) 13 år och äldre.

Poäng: 85/100