Välj en sida

Danston
Highland,
Non chill filtred,

Pris köp på destilleriet kommer inte ihåg priset
Alkoholhalt 46.3%
Smak: Eldig, spritig smak som stannar kvar i kinderna, lång eftersmak.inslag av ek och halm och citrus. inte så jätte trevlig, men efter vattning, 3-4dropppar, öppnar whiskyn upp sig till att bli mjuk, välsmakande
Doft till att börja med en doft som får mig att rynka på näsan, men när den fått stå till sig en stund och öppna sig så finns det en fin maldoft, doft är ek och ett tilltalande citrus inslag. Ganska spritig och en kraftfull stickande doft men efter vattning mer angenäm och tilltalande
Färg Ljust gul åt halmhållet
Munkänsla;  Innan vattning en stark nästan obehaglig stickande eldig spritkänsla, men efter vattning en utmärkt trevlig och angenäm känsla.

Övrigt Denna flaska köptes på destilleriet och är av den anledningen en whisky som ligger mig varmt om hjärtat. Några har fällt odömet att den är lika dålig som Mackmyra, men denna whisky är mycket bättre..
Poäng 85/100