Hur blir man Lord / Laird

Hur blir man Lord of Glencoe ?

Jag vill också påpeka att mycket av det jag skriver om själva Lord titeln är skrivet med en   ”glimt i ögat” men jag erkänner helt och fullt att jag tycker detta är häftigt, kul och jag är mycket glad och stolt över att de som gav mig denna titel lyckades hitta så mitt i prick!.

Lord eller Laird har man rätt att kalla sig om man äger en bit mark i Skottland vilket jag nu gör, mina ägor är hela 1 squarefoot, dvs. en bit mark på 30×30 cm och detta medför att jag då har rätten att kalla mig Lord.
Iochmed detta får jag använda Glencoe´s emblem, bära kilt i Highlands färger (även om detta kan medföra diskussioner), i officiella papper i Skottland ändra min titel till Lord.
Titeln kan framöver ärvas av min son mm.

Detta och lite till fixade mina syskon med familjer och systersöner med respektive, till detta så kom också en wiskyresa till Skottland framöver.

Kan detta vara lagligt och verkligen sant,  att man kan köpa sig en bit mark i Skottland och därigenom ha rätten att kalla sig Lord eller Laird.
Jag var själv lite lite tveksam till att börja med men med en kort och intensiv googlings stund vid datorn så bekräftades detta genom tex. denna länk

Lord titeln ger mig inte rätten till att vara med i ”The house of Lords” dvs. det Brittiska överhuset.

certifikat Nu har jag fått mitt certifikat som visar att jag officiellt är ”Lord of Glencoe” .
Detta fick jag i ett mycket fin presentförpackning med en hel del annat material som tex. officiellt       papper som gör att jag kan ändra min titel till Lord på alla officiella dokument i Skottland, VIP kort   inför ev. besök, CD skiva med musik och fina bilder från Glencoe och mer information om vad Lord   titeln innebär.

Det fina med detta är att  man, som jag inte visste, är att  för den kostnaden som Lordskapet      innebär får råd att plantera äkta skotsk skog i skogen och även byta ut tidigare inplanterad    oäkta skotsk skog till äkta skotsk skog.

Känns ännu roligare att vara  Lord när man ser och förstår att detta gör skillnad.

Frågan dyker säkert upp, Kommer Lord Gabriel of Glencoe skaffa en kilt??
Svaret är – ”den som lever får se” !!