Connemara Peated

Pris – sample

Alkoholhalt 40%

Utseende: ljust blekgul

Doft Det första som slår mig är den fruktighet och blommighet som finns och som jag unte hade förväntat mig alls. Bakom detta vanilj och lite exotiska frukter, sedan kommer en liten pikant men fint avvägd rökighet som inte åå något vis tar över men som knackar på och gör sig påminnd

Smak – mjuk, angenäm, med en betydande frukighet och med fina inslag av vanilj i kombination av en väl utvecklad blommighet, röken finns i bakgrunden och ger en extra touch men en fin sådan.

Eftersmak/munkänsla En bra och fin eftersmak som hönger kvar en bra stund, rökigheten klingar av så sakeliga med övriga smaker i harmoni

Balans/komplexitet Denna whisky var fint balanserad mellan de olika smakerna meninte speciellt komplex eller svår att ha att göra med. En lättdrucken whisky

Poäng av 100 -85

Övriga kommentarer: well done Irland ! Det är något så ovanligt som en rökig irländsk whiskey, vilket är ovanligt för Irland, som annars är mest är känt för sin mjuka och eleganta whiskey. Destilleras endast 2 gånger, för att behålla så mycket karaktär som möjligt. Connemara är den mest dekorerade irländsk whiskeyn med en enorm samling av guldmedaljer och har hedrats som “Worlds Best Irish Single Malt”. Det är en NAS (No Age Statement). Jag gillade verkligen den mjuka fina balansen med dessa frukt och vaniljtoner som fanns. Sticker inte under sol med att jag blev lite hänförd och betagen av denna whisky. Snart i mitt whiskyskåp ????