Camdens hell

Alkoholhalt 4.6 %

Pris 16.90 (330 ml)

Smak:  Maltig smak med toner av honung och knäckebröd.

Färg:  Ljust blekgul

Doft: Tunn doft, nästan vattnig men inslaget av malt finns där

En enkel öl som passar bra när man bara vill ha just en öl..

Råvaror
Pilsnermalt samt humle av sorterna perle och hallertauer tradition.

Om producenten
Jasper Cuppaidge började med ölbryggning i källaren under puben Horseshoe. Till puben hade man importerat öl från bland annat Tyskland och USA, och tanken fanns att det borde gå att brygga dessa typer av öl i egen regi. 2010 flyttade bryggeriverksamheten till en egen lokal en bit från puben, och namnet Camden Town Brewery antogs.

Tillverkning
Denna öl är, som all annan lager underjäst. Detta innebär bland annat att jäsningen sker vid en relativt låg temperatur (5-10°C). Som namnet antyder sjunker jästen till jäskarets botten och ölen får mer karaktär av råvaran än av själva jäsningsprocessen. Efter avslutad jäsning lagras ölet i flera veckor, även om denna process också har snabbats på av många bryggerier. Dortmunder och helles är ganska lika i stilen. Skillnaden är att helles är oftast ljusare, helles betyder ljus på tyska, samt har ofta en lägre beska än dortmunder. Dortmunder kommer ursprungligen från staden Dortmund, som namnet antyder, och helles härstammar från München.